ίντερνετ info.gr Τα πάντα για το ίντερνετ ή διαδίκτυο αν το προτιμάτε έτσι.
 ΑΡΧΙΚΗ | INTERNET | ΙΣΤΟΡΙΑ | ΑΡΘΡΑ | ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ | ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ | ΝΕΑ
12

ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΠΟΛΛΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

 

 

www.internetinfo.gr

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ/ΜΑΣ/ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Επιτέλους αρχίζουμε να διαβάζουμε θετικές καλές ειδήσεις για το ίντερνετ!

Πολλά πλεονεκτήματα από τις εταιρικές ιστοσελίδες ΗΜΕΡΗΣΙΑ 25/10/2007


Σήμερα διάβασα αυτή τη πολύ σημαντική είδηση στην εφημερίδα ημερησία Ημερησία με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων μιας πολύ ενδιαφέρουσας έρευνας.

Βασικός στόχος της έρευνας που διεξήγαγε το Εργαστήριο Πολυμέσων και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επικοινωνίας, ήταν η μελέτη των εμπειριών και των απόψεων των στελεχών των ελληνικών επιχειρήσεων σχετικά με την κατασκευή, τη συντήρηση και το όφελος από τη χρήση του διαδικτυακού τόπου (web site) της επιχείρησης. Δηλαδή με απλά λόγια το όφελος από την παρουσία της εταιρείας στο ίντερνετ μέσω του διαδικτυακούς της τόπου.


Η έρευνα έγινε ανάμεσα στο διάστημα Δεκέμβριος 2006 - Μάρτιος του 2007, με δείγμα στελέχη από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις (Στην έρευνα συμμετείχαν 444 από τις 3.000 μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις -κατάλογος ICAP- που ανταποκρίθηκαν στο ερωτηματολόγιο που της απεστάλη από την ερευνητική ομάδα). Ανταποκρίθηκαν επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται και στους 3 κύριους επιχειρηματικούς κλάδους (βιομηχανία, εμπόριο και υπηρεσίες). Έγινε χρήση δομημένου ερωτηματολογίου το οποίο στάλθηκε σε γενικούς διευθυντές ή διευθυντές μάρκετινγκ ή προϊσταμένους μάρκετινγκ καθώς και διευθυντές πληροφορικής ή προϊσταμένους των τμημάτων πληροφορικής στις επιχειρήσεις οι οποίες διέθεταν τέτοιο τμήμα.


Επικεφαλής της έρευνας ήταν η Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Πολυμέσων & Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου κα Μαρία Κωνσταντοπούλου, ενώ υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της, ήταν το στέλεχος του Εργαστηρίου Ανδρέας Ευαγγελάτος. Τη συγκέντρωση των δεδομένων της έρευνας έκαναν φοιτητές του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας στα πλαίσια του μαθήματος Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης.

Είχα ενημερωθεί για την ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να πάω. Στην συγκεκριμένη εκδήλωση που έγινε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2007, εκτός από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα μιλούσαν οι:

Ιωάννης Χαλικιάς, Αντιπρύτανης Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Μαρία Κωνσταντοπούλου, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Πολυμέσων & Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου
Δ. Γ. Μαύρος, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Επικοινωνίας
Ανδρέας Ευαγγελάτος, Στέλεχος του Εργαστηρίου Πολυμέσων & Επικοινωνίας

Η πρώτη και σημαντικότερη πληροφορία είναι ότι όλες οι μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις διαθέτους εταιρική ιστοσελίδα. Μακάρι κάποτε να μπορούμε να το πούμε αυτό για όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας οι αιτίες που οδήγησαν στην δημιουργία του εταιρικού ιστοχώρου είναι

Η εκρηκτική διάδοση του ίντερνετ

Η αίσθηση ότι θα υπάρξει στο μέλλον θετική επίδραση στην εικόνα της εταιρείας από την παρουσία της στο ίντερνετ.

Η στρατηγική επιλογή της διοίκησης για παρουσία στο ίντερνετ

Κάποιο στέλεχος της εταιρείας ανέλαβε την πρωτοβουλία ώστε να προβληθεί η εταιρεία μέσω του ίντερνετ.

Συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις που έχουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ίντερνετ για την παρουσία των επιχειρήσεων στο ίντερνετ ακόμη και όταν οι επιχειρήσεις δεν έχουν άμεση σχέση με πωλήσεις μέσω ίντερνετ, κάτι που το φωνάζουμε σε όλους τους τόνους εδώ και χρόνια.

Με την παρουσία λοιπόν των επιχειρήσεων στο ίντερνετ,το πρώτο θετικό αποτέλεσμα είναι η βελτίωση της εικόνας της επιχείρησης. Το ίντερνετ βοηθάει και τα τμήματα διαφήμισης -μάρκετινγκ αλλά και τις δημόσιες σχέσεις. Βοηθάει στην καλύτερη εικόνα για τα προιόντα της κάθε εταιρείας και στην προσέλκυση νέων πελατών.

Η παρουσία στο ίντερνετ με την λειτουργία του εταιρικού ιστοχώρου, φαίνεται να ενισχύσει το ρόλο της πληροφορικής μέσα στην επιχείρηση και την απευθείας επικοινωνία με τους πελάτες . Επίσης το ίντερνετ έχει συμβάλει στην αύξηση των πωλήσεων, προσφέρει πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά, δίνει τη δυνατότητα για εύρεση νέων προμηθευτών.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις αξιοποιούν την παρουσία τους στο Διαδίκτυο περισσότερο στη διαφήμιση και στην εκπαίδευση, οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των πελατών τους, ενώ η βιομηχανία για πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά και την επικοινωνία με τους προμηθευτές της.

Όχι δεν κάνουν πουλάκια τα μάτια σας... όντως όλα αυτά τα ωραία λόγια για το ίντερνετ θα τα βρείτε δημοσιευμένα σε ελληνική εφημερίδα! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

Σχετικά άρθρα

Διαφήμιση στο ίντερνετ

Online διαφήμιση και ωφέλη

Δημόσιες σχέσεις και ίντερνετ

O webmaster του internetinfo

25/10/2007

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΣ ΤΟ ΕΠΩΜΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 

2005-2008 © INTERNETINFO .GR