ίντερνετ info.gr Τα πάντα για το ίντερνετ ή διαδίκτυο αν το προτιμάτε έτσι.
 ΑΡΧΙΚΗ | INTERNET | ΙΣΤΟΡΙΑ | ΑΡΘΡΑ | ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ | ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ | ΝΕΑ
11

ΠΑΡΕ ΚΟΣΜΕ!!!

ΑΜΦΙΒΟΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΕΣΩ SPAM E-MAIL ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

 

 

www.internetinfo.gr

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ/ΜΑΣ/ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΠΑΡΕ ΚΟΣΜΕ!!!

ΑΜΦΙΒΟΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΕΣΩ SPAM E-MAIL ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Με την ευκαιρία μιας μίνι συνέντευξης που έδωσα σήμερα για τις ειδήσεις του Mega Channel, που τελικά δεν θα παιχτεί, θα επανέλθω στις προσπάθειες εξαπάτησης των χρηστών του ίντερνετ από διάφορους απατεώνες που προσπαθούν μέσω spam e-mail να προσφέρουν διάφορες υπηρεσίες και προϊόντα.

Το θέμα στις ειδήσεις του Mega και της μίνι συνέντευξης αφορούσε τη προσφορά δανείων μέσω ίντερνετ ή οι υποσχέσεις από διάφορες εταιρίες ότι μπορούν να προσπεράσουν τον Τειρεσία ή τον υπερδανεισμό κάποιου ώστε να του προσφέρουν κάποιο καινούργιο δάνειο ή αναδανειοδότηση εύκολα και με ευνοϊκούς όρους. Στην πραγματικότητα τα spam e-mail που έρχονται και διαφημίζουν τέτοιες υπηρεσίες είναι αρκετά αλλά μέχρι τώρα δεν μου έχει έρθει κάποιο από ελληνική εταιρεία. Συνήθως είναι από εταιρείες του εξωτερικού, ειδικά από τις Ηνωμένες πολιτείες, που ακόμη και αν τσιμπήσει ο Έλληνας χρήστης και προσπαθήσει να πάρει περισσότερες πληροφορίες διαπιστώνει ότι οι υπηρεσίες που διαφημίζονται μέσω ίντερνετ σε αυτή την περίπτωση είναι μόνο για αμερικάνους πολίτες . Οπότε προς το παρόν οι Έλληνες δεν κινδυνεύουμε από τέτοιου είδους υποσχέσεις.


Όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με άλλους κλάδους υπηρεσιών και προϊόντων που προσφέρονται συνήθως με Spam e-mail γιαυτό θα προσπαθήσω να παραθέσω έναν όσο το δυνατόν πλήρη κατάλογο για να είστε προσεκτικοί.

Ο πρώτος μεγάλος κλάδος είναι τα φαρμακευτικά προϊόντα και παρασκευάσματα.

E-mail από εταιρίες ανώνυμες ή επώνυμες που διατείνονται ότι διαθέτουν στο κοινό μέσω ίντερνετ, φάρμακα κάθε είδους από παυσίπονα μέχρι viagra, φαρμακευτικά προϊόντα, χημικά παρασκευάσματα, προϊόντα αδυνατίσματος, ευεξίας και σεξουαλικής τόνωσης. Η μόνη επιτρεπτή κίνηση από μέρους σας άμεση διαγραφή.

E-mail από εταιρίες αληθινές η ψεύτικες που υποστηρίζουν ότι μπορούν να σας προμηθεύσουν λογισμικό (software) μέσω ίντερνετ. Πολύ γνωστά προγράμματα απαραίτητα σε όλους μας σε πολύ καλές ή εξευτελιστικές τιμές σε σχέση με τη κανονική τους τιμή. Μακρυά, όσο το δυνατόν πιο μακρυά, από τέτοιες αγορές.

E-mail από εταιρίες ανώνυμες η επώνυμες που διαφημίζουν κοσμήματα και ρολόγια μεγάλων οίκων, κανονικά ή αντίγραφα (μαϊμούδες), όπως καταλαβαίνετε δεν έχουν καμία αξιοπιστία και πρέπει να μη τους δίνετε καμία μα καμία σημασία.

E-mail από εταιρίες που διαφημίζουν ιστοχώρους με πορνογραφικό περιεχόμενο δωρεάν ή με κάποια χρέωση. Αν ανταποκριθείτε το πιο πιθανό είναι, ακόμη και αν δεν προχωρήσετε σε κάποια χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας, το e-mail σας να γεμίσει από διαφημιστικά αυτού του είδους και να εγκατασταθεί κάποιο dialer στον υπολογιστή σας που θα χρεώνει το λογαριασμό του τηλεφώνου σας ανεξέλεγκτα. Γιαυτό διαγραφή αμέσως!

E-mail από διάφορες εταιρίες που σας προτείνουν να επενδύσετε σε κάποια μετοχή (εντελώς μυστικά, σε εσάς και σε μερικές δεκάδες εκατομύρια παραλήπτες) στο χρηματιστήριο της Νεας Υόρκης. Τα παπαγαλάκια έχουν αποκτήσει ιντερνετικά φτερά. Διαγραφή!

E-mail από διεθνείς εταιρίες συνοικεσίων που σας υπόσχονται νύφες από την την Ρωσία και άλλα τέτοια ευτράπελα. Καμία σοβαρότητα. Η αντίστοιχα e-mail από διεθνή website γνωριμιών που πρέπει να έχουν όλα την ίδια τύχη. Διαγραφή!

Σε γενικές γραμμές οποιδήποτε προιόν ή υπηρεσία στο ίντερνετ διαφημίζεται μέσω Spam e-mail δεν είναι να τους έχετε και πολύ εμπιστοσύνη και κάτι περίεργο κρύβεται από πίσω. Γιαυτό πρέπει τα spam να τα διαγράφετε αμέσως. Μόνο και μόνο αν το διαβάσετε, αυτό τους δείχνει ότι το e-mail αυτό είναι ενεργό οπότε αυτό που θα συμβεί είναι να πολλαπλασιαστούν τα spam διαφημιστικά στο e-mail σας. Άμεση διαγραφή για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και το mail box σας όσο το δυνατόν καθαρότερο.

Σχετικά άρθρα: Spam η κατάρα του ίντερνετ

O webmaster του internetinf

2007

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΣ ΤΟ ΕΠΩΜΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 

2005-2007 © INTERNETINFO .GR