ιντερνετ
 ΑΡΧΙΚΗ | INTERNET | ΙΣΤΟΡΙΑ | ΑΡΘΡΑ | ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ | ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ | ΝΕΑ
9

ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

 

 

 

www.internetinfo.gr

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

Η ζωή μας στο ίντερνετ ξεκίνησε με αργές συνδέσεις και αργά modem. Σιγά σιγά η 56αρα σύνδεση έγινε το στάνταρ και κάποιοι από εμάς τολμήσαμε τότε μια καινούργια υπηρεσία που πρόσφερε ο ΟΤΕ, την περίφημη ISDN, που όχι μόνο σου πρόσφερε την δυνατότητα πιο γρήγορης σύνδεσης στα 64 ή στα 128, αλλά σου έδινε μια δεύτερη τηλεφωνική γραμμή στο ίδιο νούμερο και έτσι το οικογενειακό τηλέφωνο δεν αχρηστεύονταν όταν το ψώνιο της οικογένειας ήταν συνέχεια συνδεδεμένο στο ίντερνετ. Δεν θέλω να σκεφτώ πόσα χρήματα έχω πληρώσει όλα αυτά τα χρόνια για πάγιο γραμμής, πάγιο σύνδεσης και χρονοχρέωση, αφήστε το καλύτερα. Και ξαφνικά ήρθαν οι συνδέσεις ADSL και τάραξαν τα στάσιμα νερά του ίντερνετ. Ακριβές στην αρχή και χωρίς να καλύπτουν όλες τις περιοχές ούτε καν στην Αθήνα, αλλά με τεράστια διαφορά στο κόστος, στην ευκολία και στην ταχύτητα σύνδεσης. Παρόλο που η δικιά μου αίτηση στον ΟΤΕ περίμενε 8 μήνες μέχρι να ανοίξουν πύλες ADSL στην γειτονιά μου, έγινε και αυτό. Με περίπου 120 ευρώ το δίμηνο μπορούσα να είμαι 24 ώρες το 24ωρο στο ίντερνετ με σύνδεση στα 384 αν αυτό δεν λέγεται ευτυχία πως αλλιώς λέγεται (έστω λίγο ακριβοπληρωμένη, αλλά ευτυχία παρόλα αυτά)!

Η χρήση του ίντερνετ έχει αρχίσει να ενδιαφέρει όλο και περισσότερο κόσμο, ειδικά τις νεαρότερες ηλικίες. Οι αυξητικές τάσεις της χρήσης του ίντερνετ στην Ελλάδα, θυμίζουν τις πρώτες καλές μέρες του ίντερνετ στην Αμερική. Μάλλον λόγω αυτής της τάσης μας προέκυψαν οι διάφορες ψευτοδωρεάν συνδέσεις στο ίντερνετ που ναι μεν δεν χρειάζεται να πληρώνεις κανένα μηνιαίο πάγιο, αλλά το κόστος της χρήσης όση ώρα είσαι συνδεδεμένος είναι όσο αυτό ενός αστικού τηλεφωνήματος, δηλαδή τεράστιο. Όταν το πρωτοείδα σαν διαφήμιση με τεράστια γράμματα ΔΩΡΕΑΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ σε κάποια website και εφημερίδες , σκέφτηκα επιτέλους δικαιώθηκαν οι προσδοκίες μου και αυτό που φωνάζω τόσα χρόνια - ΔΩΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΟ ΛΑΟ - επιτέλους έγινε πραγματικότητα. Όμως ο ενθουσιασμός μου κράτησε λίγο γιατί με ψιλά ψιλά γραμματάκια γινόταν η επισήμανση ότι η χρέωση είναι χρέωση κανονικού αστικού τηλεφωνήματος. Έτσι έχουμε κάτι ακόμη να επιβαρύνει υπέρμετρα τον οικογενειακό προϋπολογισμό, δεν μας έφταναν οι ρόζ γραμμές και τα διάφορα dialers στα ροζ website.

Στις μέρες μας μια αξιοπρεπής ADSL σύνδεση, τουλάχιστον στις περιοχές που είναι διαθέσιμη, κοστίζει γύρω στα 20 ευρώ το μήνα για απεριόριστη χρήση του ίντερνετ, δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να πληρώσει έστω κι ένα λεπτό παραπάνω για μια αργή 56αρα ψευτοδωρεάν σύνδεση. Γι'αυτό το μόνο που θα ήθελα να παρακαλέσω τουλάχιστον τους γονείς, είναι να φροντίσουν να προμηθευτούν μια ADSL σύνδεση και να πάψουν να αφήνουν τα παιδιά τους έρμαια των ψευτοδωρεάν συνδέσεων. Aυτό που με θυμώνει πιο πολύ είναι ότι σε αυτή τη βιομηχανία εξαπάτησης ή ελειπούς ενημέρωσης για τις χρεώσεις των ψευτοδωρεάν συνδέσεων, σε αυτά τα ψιλά γράμματα, συμμετέχουν όλοι και ανάμεσα σε αυτούς κάποιοι που δεν θα έπρεπε με τίποτε να το κάνουν, αλλά αντίθετα θα έπρεπε με τα μέσα επικοινωνίας που διαθέτουν να ενημερώνουν τον κόσμο για την παγίδα της μεγάλης χρέωσης. Επίσης αυτό που θλίβει αφάνταστα είναι ότι σε αυτή τη προσφορά της ψευτοδωρεάν ευκολίας, συμμετέχουν και κάποια website που άλλος ήταν ο σκοπός τους όταν πρωτοδημιουργήθηκαν αλλιώς μας συντρόφευαν όλα αυτά τα χρόνια και αλλιώς φανερώθηκαν στην πορεία.

8/2006

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΣ ΤΟ ΕΠΩΜΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 

2005-2007 © INTERNETINFO .GR