INTERNET INFO. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.
 ΑΡΧΙΚΗ | ΙΝΤΕΡΝΕΤ | ΙΣΤΟΡΙΑ | ΑΡΘΡΑ | ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ | ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ | ΝΕΑ
.EU DOMAIN NAMES

Domain names με κατάληξη .eu για τις επιχειρήσεις της ευρωπαικής ένωσης

 

 

 

internet - νέα

Domain names με κατάληξη .eu για τις επιχειρήσεις και τους κατοίκους της ευρωπαικής ένωσης

Είχε δημιουργηθεί εδώ και αρκετό καιρό ο αντίστοιχος οργανισμός για την διαχείρηση domain names με την κατάληξη .eu για όσους δραστηριοποιούνται ή διαμένουν σε χώρες της ευρωπαικής ένωσης. Ήδη είχαν καθοριστεί τα πλαίσια και οι κανονισμοί και είχε αρχίσει το ενδιαφέρον τον καταχωρητών.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε και απο τους έλληνες καταχωρητές ονομάτων ιστοχώρου ότι από 7 Δεκεμβρίου μπορεί να αρχίσει η υποβολή αιτήσεων για καταχώρηση domain name με κατάληξη .eu . Το πρώτο διάστημα έχουν δικαιώμα αίτησης οι δημόσιοι οργανισμοί και οι εταιρείες με καταχωρημένα εμπορικά σήματα. Αμέσως μετά όλες οι εταιρίες και οι επαγγελματίες . Και στην συνέχεια όλοι οι υπόλοιποι. Τα καινούργια domain names θα ενεργοποιηθούν πλήρως μετά τις 7 Απριλίου του 2006.

Δεν αλλάζει τίποτε για τις καταλήξεις που αποτελούν χαρακτηριστικό της χώρας προέλευσης ( .gr ) . Οι αιτήσεις γίνονται σε εξουσιοδοτημένους από τον ευρωπαικό οργανισμό διαχείρησης ιδιώτες καταχωρητές (όπως και για τα .gr ονόματα ) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ανάλογη με το χρόνο κατάθεσης.

Η δημιουργία των .eu ονομάτων είναι μια προσπάθεια της Ευρώπης να δώσει το στίγμα της σαν ένας ενιαίος οργανισμός και στο ίντερνετ. Και έτσι δημιουργεί το πλαίσιο για όποιους θέλουν να δραστηριοποιηθούν εμπορικά στην ευρωπαική ένωση μέσω του ίντερνετ. Πολύ σημαντική είναι και η προσπάθεια για μια κοινή κοινοτική νομοθεσία όσον αφορά την επιχειρηματικότητα.

12/2005

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΣ ΤΟ ΕΠΩΜΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 

2005 © INTERNETINFO .GR